Volvo obtine premiu pentru sistemul de siguranta al pietonilor

Volvo a fost premiata joi, 30 mai, cu  distinctia Global NCAP Innovation Award in cadrul conferintei Enhanced Safety of Vehicles din Seul, Coreea de Sud.
Prof. Lotta Jakobsson, Senior Technical Safety Specialist la Centrul de Siguranta Volvo Cars, a fost cel care a ridicat premiul.
Premiul a fost castigat datorita fondurilor si eforturilor investite de compania suedeza in imbunatatirea sigurantei pietonului.
Volvo a introdus airbag-ul pentru pietoni, sistem ce le-a adus cel mai mare punctaj  din istoria EuorNCAP in ceea ce priveste protectia pietonilor si cea mai buna clasare din segment a lui V40, model ce vine in standard cu acest sistem de siguranta .

Airbag-ul pentru pietoni de la Volvo are 7 senzori ce evalueaza semnalele premergatoare ale unui accident si detecteaza daca obiectul, cu care impactul este iminent, este uman.
Atunci cand raspunsul este pozitiv airbag-ul este declansat. Atunci, capota se va ridica cu 10 cm printr-un sistem pirotehnic special.
Astfel se creaza un spatiu intre componentele de sub capota si pieton, spatiu ce poate salva viata unui pieton intr-un accident grav.
In 2010, Volvo lansa un sistem de detectie a pietonilor ce era capabil sa franeze automant in cazul unui impact iminent cu un pieton. Functia apartinea unui sistem mai
mare ce prevenea coliziunile la viteze mici, capabil sa opreasca masina la viteze de pana la 35 km/h, chiar daca soferul nu reactiona.  Daca viteza era mare,
sistemul reducea viteza la minim, pentru a reduce consecintele.
Cand spui Volvo, clar te gandesti la siguranta!

Articole asemanatoare:
Dacia si pe piata din Danemarca
Unul din 3 romani isi repara singur masina
Primele imagini cu Opel Insignia facelift
Stii care e Masina Anului 2013 in Lume? 
Testeaza Tesla Roadster
Nou model Tesla
Cum s-a descurcat Dacia Sandero la Testele EuroNCAP
Noul Logan MCV
Aplicatie smartphone care te ajuta sa repari singur masina
Alfa Romeo castiga titlul de cel mai bun design