De ce sa schimbam lichidul de frana

De ce trebuie schimbat lichidul de frana?
 
In primul rand pentru siguranta proprie. Poducatorul  TRW recomandă ca lichidul de frână pentru sisteme ce utilizează DOT 3 să fie schimbat în fiecare an, iar pentru cele ce utilizează DOT 4 şi DOT 5.1 o dată la doi ani pentru a menţine performanţa maximă la frânare şi siguranţă.
 
Apoi pentru ca este consumabil, iar dupa un anumit timp poate face mai mult rau decat bine. Pătrunderea apei sau a impurităţilor poate scurta viaţa sistemului de frânare. Lichidul de frână absoarbe umiditate din conductele de frână – cu cât aceste conducte sunt mai vechi cu atât este mai mare riscul de pătrundere a apei. Pe măsură ce frânele sunt utilizate, lichidul de frână se încălzeşte. În timp, punctul de fierbere va scădea pe măsură ce umezeala este absorbită.
Dacă lichidul de frână fierbe, va apărea blocarea din cauza vaporilor ceea ce duce la nefuncţionarea sistemului de frânare.

 

 
Un alt motiv ar fi acela ca, daca nu e schimbat la timp, lichidul de frana poate provoca corodarea garniturilor cilindrului de franare sau poate dauna sistemelor ABS sau ESP.
Dacă lichidul de frână nu este schimbat în mod regulat, garniturile cilindrului de frânare se vor coroda - astfel lichidul de frână va fi negru. Dacă lichidul de frână are culoare închisă sau chiar neagră acesta este un semn de contaminare.
Dacă lichidul este murdar, acesta trebuie schimbat imediat, altfel va fi dăunător pentru sisteme ca: ABS şi ESP.
 
 
Urmati sfatul specialistilor si schimbati la intervalul recomandat lichidul de franare.
 
Articole asemanatoare
Disc frana Delphi - Siguranta si Eficacitate
Arcurile elicoidale Kayaba
Filtre de habitaclu Purflux
Accesorii ce confera unicitate masinii tale  - Jante Autec