Istoria marcii Subaru

Subaru este o divizie a concernului japonez în industria transporturilor Fuji Heavy Industries Co., Ltd. (FHI).
   Subaru este cunoscut în special pentru că folosește motoare cu
pistoane dispuse pe orizontală în majoritatea autovehiculelor pe care le produce. Compania a decis să utilizeze tracțiunea 4X4 la toate automobilele pe care le comercializează pe piața internațională începând cu anul 1996. De asemenea oferă multe versiuni de motorizări turbo pentru vehiculele de pasageri precum modelul
Impreza WRX care este bine cunoscut în sporturile cu motor (raliuri). Alte modele care au motor turbo sunt Forester XT și Impreza STI.
   Fuji Heavy Industries, compania-mamă a Subaru, este în momentul de față în parteneriat cu Toyota Motor Corporation ce deține 16.5% din acțiunile FHI, General Motors a avut acțiuni în proporție de 20% din Fuji Heavy din 1999 până în 2005.
   Compania a fost denumită după constelația stelară Pleiades; în japoneză numindu-se "Subaru", ce se poate traduce în „unit”, „a aduna”, „a conduce”. Logoul companiei este reprezentat de un grup de stele. Steaua cea mare din interiorul logoului reprezintă Fuji Heavy Industries, iar celelalte reprezintă cele cinci companii ce se află în prezent sub conducerea FHI.
 
Articole asemanatoare: