Noul ESP Ford

Fordul surprinde pe zi ce trece prin tot felul de tehnologii care mai de care mai interesante. Ceea ce o sa prezentam acum este noul ESP de la Ford, care este chiar surpinzator.


Ca sa demonstreze cum funtioneaza, cei de la Ford au avut nevoie de o fata, o lingura si un ou. Au pus fata pe scaunul pasagerului, i-au pus o lingura in mana si oul in lingura. Cum funtioneaza? Ei bine, se ia o masina, se pun jaloane, se face slalom. Daca oul se sparge, ei bine, este esec. Sistemul functioneaza prim franarea rotilor pentru stabilizarea masinii, monitorizand viteza, unghiul volanului, si viteza cu care se misca volaul.
Cu ajutorul acestui sistem, n-o sa mai trebuiasca sa ascundem oua prin prosoape sau ceva, pur si simplu putem sa le caram in linguri. Mai putina mizerie, ceea ce e bine.
Lasand gluma de-o parte, acest sistem este mult mai util decat cel vechi, facand masina sa se lipeasca de sosea in curbe, ceea ce e minunat, insa daca esti pasionat de viteza si se derapaje, trebuie apasat butonul ESP pentru dezactivare.
-Totul se invata din greseli-