Noul Ford Fiesta St

 
Astazi, la Altgrad Auto aven noi detalii tehnice despre noul model de Ford Fiesta ST.
 
La inceputul anului trecut, Ford a oferit primele informatii despre noua generatie Fiesta ST. Acum, reprezentantii Ford vin cu detalii noi despre Hot Hatch-ul de segment B.
 
Sub capota noii generatii Ford FIesta ST se afla un motor EcoBoost de 1.5 litri cu trei cilindri care produce 200 de capi putere la 6000 rpm si 290 Nm intre 1400 si 4000 rpm. Acceleratia de la 0 la 100 km/h are loc in 6.5 secunde, iar viteza maxima este de 232 km/h. Motorul cu trei cilindri de pe Fiesta ST este dotat cu un sistem de dezactivare a unuia dintre cilindri. Cand motorul nu se afla in sarcina, cum ar fi rularea la viteze mari pe autostrada, un cilindru este "oprit" pentru ca masina sa consume mai putin combustibil. Conform oficialilor Ford, consumul si emisiile de CO2 sunt mai mici cu 11% comparativ cu vechea generratie Fiesta ST200.
 
Noua generatie Fiesta ST va fi oferita, optional, cu LSD (diferential cu alunecare limitata), ceea ce este o premiera pentru Fiesta, care lucreaza in paralel cu tehnologia Torque Vectoring Control. Suspensia spate cu bara de torsiune integreaza acum arcuri speciale patentate de Ford si lansate in premiera pe Fiesta ST. Ford le numeste Foce Vectoring Springs, iar avantajele sunt urmatoarele: imbunatatesc rigiditatea laterala, raspund mai precis, masa mai mica cu 10 kilograme comparativ cu solutii asemanatoare, compatibilitatea cu amortizoarele traditionale si niciun compromis la nivelul confortului.
 
In acelasi timp Ford Fiesta ST utilizeaza amortizoare Tenneco twin-tube pe fata si monotube pe spate. Fiecare amortizor integreaza o tehnologie speciala la nivelul valvelor pentru a dezvolta o forta de amortizoare in echilibru cu frecventa miscarii suspensiei antrenate de suprafata de rulare.
Pentru un plus de rapiditate noua generatie Ford Fiesta ST va fi oferita si cu un sistem Launch Control. Acesta va putea fi selectat cu ajutorul unor comenzi de pe volan.
 
 
O alta noutate este aparitia unor moduri selectabile care transforma raspunsul motorului, directia, suspensiile si sunetul evacuarii. Acestea se numest oficial Drive Modes si ofera trei moduri de slectie: Norma, Sport si Track.
 
La interior, Ford Fiesta ST va fi oferit cu scaune Recaro si un volan sport tesit in partea de jos. Sistemul de infotainment SYNC 3 este oferit standard cu un ecran de 6.5 inch, dar optional, clientii pot comanda un display de 8 inch. In acelasi timp, Ford ofera si un sistem audio B&O Play. Pachetul de siguranta si asistenta include sistemul de mentinere a benzii de rulare, sistemul de avertizare la parasirea benzii de rulare si cruise control cu limitator inteligent de viteza. De asemenea, FIesta ST va si oferit si cu un sistem de recunoastere a indicatoarelor rutiere.
 
Noul Ford Fiesta ST va putea fi comandat fie intr-o varianta cu 3 portiere, fie in versiunea cu 5.

Piese Ford Motorcraft, Piese Auto Motorcraft powerd by Ford