Record la Pikes Peak

Pikes Peak este unul din evenimentele auto în care maşinile de serie nu au ce căuta, aşa că prestaţia lui Range Rover Sport pe traseul montan virajat a surprins plăcut pe toată lumea.
Cum la Pikes Peak nu exista un record pentru SUV-uri în configuraţia lor din fabrică, cei de la Land Rover au trimis pe celebrul traseu ascendent cel mai nou model al lor: Range Rover Sport.
Se pare însă că SUV-ul cu puternice valenţe sportive a făcut o treabă bună pe serpentinele asfaltate de pe traseul Pikes Peak International Hill Climb, unde a reuşit să stabilească un record nou pentru cel mai rapid SUV pe Pikes Peak dar şi să doboare toate recordurile stabilite de alte maşini de serie în configuraţie standard care au urcat cei 20 de km de viraje.
La volan s-a aflat pilotul şi cascadorul american Paul Dallenbach, care a reuşit să ajungă în vârf de munte în 12 minute şi 35,61 de secunde. Pentru asta, acesta a avut la dispoziţie un model Range Rover sport dotat cu un V8 de 510 CP, care a primit un roll cage şi centuri de siguranţă speciale.
 

Articole asemanatoare: