Sistem de franare electronica - EBS

Functionare

       Atunci când şoferul apasă pe pedala de frână, sistemul FBM (modulul frână de picior) declanşează funcţia ‘frână’ prin EBS. Unitatea centrală de control electronic recunoaşte faptul că şoferul acţionează frânele şi controlează circuitele modulelor electro-pneumatice (EPM) prin reţeaua CAN.

Elementele electronice din fiecare EPM declanşează valvele solenoide şi evaluează semnalele venite de la senzorii de viteză de la roţi (acţionând funcţia ABS cand este necesar) şi de la senzorii de uzură ai frânelor.
Sistemele EPM alimentează cu aer actuatorii frânelor şi controlează presiunea în funcţie de comandă. Sistemul TCM controlează presiunea sistemului de frânare a trailerului asigurând o forţă de cuplare minimă. Construcţia sistemului pneumatic dublu permite frânarea în siguranţă prin circuitul secundar şi în situaţia nefericită când EBS-ul nu funcţionează.

Timp de reacţie mai rapid al frânelor, distanţă de oprire scăzută

        Cu EBS Knorr-Bremse se asigură nu numai transmiterea mai rapidă a presiunii, ci şi prezenţa ei simultană în toţi actuatorii. Acest fapt reduce distanţa de frânare datorită faptului că presiunea de frânare este aplicată de către modulele EMP direct la actuatori. Frânele răspund fără întârziere. În acelaşi timp, gradul excelent de control aduce un confort crescut la frânare. Controlul precis al forţei de cuplare EBS echilibrează efectele frânării între tractor şi trailer. Acest lucru asigură frânarea lină şi în acelaşi timp a componentelor trenului.                                                                                      Uzură scăzută, intervale de service mai lungi

      Sistemul EBS asigură o împărţire egală a sarcinii pe fi ecare frână. În momentul în care frânele nu mai sunt acţionate, toţi actuatorii sunt goliţi imediat. Acest sistem optimizează managementul frânelor prin utilizarea efectelor retarderului şi ale frânei de motor pentru a reduce sarcina frânării roţilor. În plus, controlul uzurii frânelor face ca discurile şi plăcuţele de frână să se uzeze uniform în timpul folosirii, ceea ce duce la o creştere cu până la 20% a duratei de viaţă a frânelor.

  

Articole asemanatoare :

Disc frana Delphi - Siguranta si Eficacitate
Arcurile elicoidale Kayaba
Filtre de habitaclu Purflux
Calpete turbionare vs Clapete laminare