Alfa Romeo Disco Volante a castigat premiul de design

Pentru al doilea an consecutiv, Alfa Romeo castiga titlul de  "Cel mai bun design" la Concursul de Eleganta de la Villa d'Este, categoria "Concepte si prototipuri".
Modelul castigator este Alfa Romeo Disco Volante Concept, realizat de Touring Superleggera si prezentat la Salonul Auto de la Geneva.
Alfa Romeo Disco Volante Concept are cel mai bun design din categoria concepte si prototipuri.

Peste 4000 de ore de lucru au fost petrecute pentru a realiza proiectul ce  aminteste de modelul Alfa Romeo 1900 C52, proiectat în 1952.
Baza lui Disco Volante Concept este platforma tehnica lui 8C Competizione, de la care a preluat motorul si sasiul. Detine un motor V8 de 4.7 litri, care livreaza 450 CP si 480 Nm.
Are o  cutie secventiala cu sase trepte si un diferential cu alunecare limitata ce ii confera  putere pe sosea  suficienta pentru  ca performantele sa se ridice la nivelul look-ului exterior al modelului: 4.2 secunde pentru 0-100 km /h si o viteza maxima de 290 km/h.
Modelul Alfa Romeo Disco Volante este construit la comanda de cei de la Touring Superleggera .  In prezent exista 6 masini de acest fel , iar inca doua sunt aproape gata.
Masina care imbina clasicul si modernul costa 100.000 de euro, mai putin de 10% din pretul de vanzare al unui McLaren P1 sau al noului LaFerrari.

Articole asemanatoare

Dacia si pe piata din Danemarca
Unul din 3 romani isi repara singur masina
Primele imagini cu Opel Insignia facelift
Stii care e Masina Anului 2013 in Lume? 
Testeaza Tesla Roadster
Nou model Tesla
Cum s-a descurcat Dacia Sandero la Testele EuroNCAP
Noul Logan MCV
Aplicatie smartphone care te ajuta sa repari singur masina