Amortizoarele KYB

Cum funcţionează amortizoarele KYB?

Gravitatea şi greutatea menţin anvelopele pe suprafaţa de rulare…până când întâlniţio groapă sau un obstacol. Și, vehiculul poate părea stabil și se poate deplasa uniform...până când intraţi în derapaj, frânaţi sau viraţi.
 
Cum acţionează amortizoarele?

Ele împiedică balansarea anvelopelor, balans ce poate duce la pierderea contactului cu drumul şi de asemenea menţin greutatea caroseriei vehiculului (dacă nu s-ar întâmpla acest lucru nu aţi putea controla maşina). Se poate spune că rolul pricipal este acela de a face legătura între roţi şi caroserie. Când amortizoarele funcţionează corect, vehiculul menţine tracţiunea pe drum şi are o stabilitate optimă în orice condiții de mers: opriri, viraje, derapaje şi gropi.
 
Cum se întâmplă asta?

Amortizoarele acţionează la fel, dar diferă montarea. Fiecare dintre cele patru cauciucuri au un amortizor conectat la suspensia de colţ şi caroserie sau cadru. Ele sunt nişte cilindrii hidraulici, care amortizează balansarea prin limitarea fluxului de lichid printr-o serie de supape interne.Când roţiile şi maşina se mişcă în sus şi în jos, supapa de amortizare încetinește și stabilizează mișcările.
Ce înseamnă stabilitatea maşinii?

Stabilitatea vehiculului înseamnă capacitatea de a opri, de a porni, și de a vira exact în momentul în care aveți nevoie.
Amortizoarele dumneavoastră reacţionează la fiecare mişcarea roţii şi a maşinii, la fiecare denivelare şi la fiecare virare. Amortizorul reglementează mişcarea arcului și este legătura crucială în asigurarea unui drum lin și sigur. Chiar și cu cauciucuri și frâne noi, dacă amortizoarele nu funcţionează corespunzător, siguranţa vehiculului este compromisă din cauza contactului redus al roţilor cu suprafaţa de rulare.
Cu arcuri,dar fără amortizoare, vehiculul este capabil să amortizeze loviturile, dar fără o suspensie corespunzătoare vehiculul continuă să se balanseze și împiedică contactul anvelopelelor cu suprafaţa de rulare.
Cu arcuri şi amortizoare, loviturile nu mai sunt resimţite, iar amotizoarele temperează arcurile şi previn balansarea vehiculului.
 
Aici puteti gasi modelul potrivit de amortizor pentru masina dumneavoastra.
 
Articole asemanatoare
Disc frana Delphi - Siguranta si Eficacitate
Arcurile elicoidale Kayaba
Filtre de habitaclu Purflux
Accesorii ce confera unicitate masinii tale  - Jante Autec