Protejeaza vopseaua masinii tale 3

 

In continuare puteti citi si  a treia serie de sfaturi ingrijirea vopselei masinii :

1.            Ai grija sa nu versi carburanti pe caroserie!

Ai grija cand alimentezi. Nu conteaza daca masina ta e diesel sau pe benzina, atunci cand alimentezi trebuie sa fii precaut. Astfel eviti sa zgarii masina cu pistolul sau sa patezi vopseaua cu combustibil scurs din acesta.

Dar o carpa imbibata in carburant (de preferat motorina) face minuni in inlaturarea micilor zgarieturi si

transferuri de vopsea de la alte automobile ( de exemplu cele care apar atunci cand doua vehicule isi lovesc oglinzile laterale la viteze mici).

 

 

 

 

 

 

2.            Ai mare grija cu lichidul de frana!

 Lichidul de frana este cel mai daunator fluid pentru vopseaua masinii tale.

Trebuie sa ai foarte mare grija daca iti completezi singur lichidul de frana sau lichidul ATF. Astfel, atunci cand completati lichidul, pentru a evita eventuale accidente, foloseste o carpa mai mare, pe care o amplasasezi  langa rezevorul pe care vreti sa-l umpleti pana la nivel.

Poti folosi lichidul de frana pentru a curata piese mici afectate de rugina, pentru ca este folositor impotriva ruginei. In niciun caz nu-l folosi pe caroserie!

 

 

3.            Scobitorile – de ajutor pentru repararea ciobiturilor cauzate de pietricele

O scobitoare te poate ajuta sa repari  zgarieturi mici, care pot deveni puncte de rugina daca nu sunt tratate la timp. Ai nevoie de  un spray cu vopsea care are acelasi cod de culoare cu cea aplicata pe masina dumneavoastra. Apoi pulverizeaza o cantitate mica de spray intr-un capac de plastic, purtati manusi de plastic, pentru a nu va murdari. Apoi, aplicati vopsea din capac pe scobitoare si umpleti zona respectiva cu grija. Aceeasi tehnica poate fi folosita si pentru zgarieturile lungi, dar care nu sunt adanci.

 

 

4.            Spuneti NU  uneltelor electrice pentru lustruirea automobilului!

Desi comode si rapide, maisnile de lustruit cu sute de rotatii pe minut nu confera un finisaj de calitate. Unele solutii de lustruire nu sunt proiectate sa fie utilizate impreuna cu unelte electrice, iar acestea ar putea lasa urme pe vopsea sau ar putea provoca alte pagube in urma supraincalzirii cauzate de frecarea dintre buretele folosit de masina de lustruit si vopseaua automobilului. Este total contraindicat sa lustruiti o masina atunci cand aceasta se afla la soare.

In plus, daca folositi o masina de lustruit veti pierde satisfactia oferita de lucurile realizate cu propriile maini.

 

 

 

 

5.            Foloseste presiunea joasa pentru a spala masina!

Uneori e bine sa-ti mai speli si singur masina, cu apa la presiune scazuta.

Apa cu presiune scazuta este mai putin daunatoare si ajuta la pastrarea stratului de ceara aplicat anterior. Daca aveti pete de noroi, sau alt gen de murdarie, folositi jet de apa la presiune mai mare.

Aste  important sa aplicati un jet de apa inainte de a spala masina cu un burete, deoarece evitati provocarea unor zgarieturi mici, formate prin frecarea dintre buretele umed si particulele de praf de pe caroserie.

Sper ca sfaturile noastre au fost de folos! Mult spor la curatarea masinii dumneavoastra, iar daca ceva pare de nerezolvat, o rezolva specialistii service-ului nostru!

 Alte articole :

Ai dat intr-o groapa? Cam atat te costa.
Sistemul de frânare electronică - EBS
Ce stii despre lamele stergatoarelor tale?
Cum ne dam seama ca trebuie sa schimbam amortizoarele?
Voi ce stiti despre testele de impact (crash tests) ?
Stii sa citesti semnele pe care ti le dau anvelopele?
Invata sa-ti protejezi masina (partea 1)
Invata sa-ti protejezi masina (partea 2)
Pastreaza-ti masina ca noua (partea 1)
Pastreaza-ti masina ca noua (partea 2)
Pastreaza-ti masina ca noua (partea 3)